05 квітня 2018 року в будівлі посольства Литви відбувся круглий стіл на тему «Біопаливний ринок у Литві: чому 9 із 10 угод по біопаливу в Литві укладаються на біржі»

Извините, этот техт доступен только в “Украинский”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

05 квітня 2018 року в будівлі посольства Литви відбувся круглий стіл на тему «Біопаливний ринок у Литві: чому 9 із 10 угод по біопаливу в Литві укладаються на біржі»

На заході були присутні Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, Міністр енергетики Литовської Республіки Жигімантас Вайчюнас, Голова Державного Агентва з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук.

Міністр енергетики Литовської республіки поділився досвідом, як за допомогою заходів регулювання, стимулюється ефективна конкуренція і прозорі відносини учасників ринку на ринку біопалива в Литві, а також як було досягнуто зниження цін на опалення в муніціпалітеттах до 40 відсотків.

Голова Держенергоефективності розповів про нові законодавчі ініціативи України, які спрямовані на полегшення умов створення підприємств, що виробляють альтернативну енергію з відновлювальних джерел енергії.

Представник Литовської біопаливної біржі представив принципи роботи біржі, вигоду для продавців і користувачів біопалива, також представив новинку ринку — торгівлю деревиною.

В ході дискусії ставилося багато запитань, відбувався обмін хорошою практикою і накопиченим досвідом, обговорення потреб України, які рішення можуть призвести до розвитку ринку біопалива.

Від КП «Кременчук Інвест» у заході прийняли участь директор Андрій Мельник та заступник директора Павло Бедрацький.