Депутати міської ради литовського міста Алітус одноголосно проголосували за встановлення побратимських зв’язків з Кременчуком

Извините, этот техт доступен только в “Украинский”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

24 серпня 2017 року під час засідання міської ради міста Алітус (Литовська Республіка) одноголосним голосуванням депутати визначились щодо питання встановлення побратимських зв’язків з нашим містом.

Символічно, що ця подія відбулась саме в День Незалежності України

Цьому передувала велика підготовча робота. В Алітусі побували делегація міста на чолі з секретарем міської ради Юрієм Грищенком,  в офіційних заходах в рамках святкування Дня міста Алітус взяла участь делегація Кременчука на чолі з міським головою Віталієм Маленьким. В Кременчуці приймали делегацію литовського міста на День Європи на чолі з заступником мера пані Валє Гібоне.

Розпочалась співпраця між університетами двох міст. Перші кроки назустріч роблять підприємці наших міст. Фотокореспондент  «Кременчуцької газети» Олександр Грінченко з успіхом брав участь у конкурсі «Алітус очима друзів».

В цьогорічних заходах Дня міста до Кременчука прибуде делегація депутатів міської ради Алітуса. В жовтні очікується візит мера міста Алітус пана Вітаутаса Григоравічуса. В рамках візита планується підписання меморандуму про встановлення побратимських зв’язків між двома містами.

 

На фото: під час засідання міської ради міста Алітус.