У Кременчуці презентували Стратегію розвитку міста Кременчука

Извините, этот техт доступен только в “Украинский”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Майже рік виконавчий комітет Кременчуцької міської ради розробляв  довгострокову Стратегію розвитку міста за підтримки проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), який впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Уряду Канади.  Наразі цю роботу завершено і було презентовано широкому колу громадськості. Участь у презентації Стратегії розвитку міста Кременчука взяли керівники міста на чолі із міським головою Віталієм Малецьким, представники Проекту ПРОМІС, програми «Зміни клімату і енергетична політика» Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні, КП «Кременчуцький центр міжнародних зв’язків та економічного розвитку міста «КременчукІнвест», представники управлінь та відділів виконавчого комітету, установ, підприємств, організацій міста, громадських організацій, науковці.
Міський голова Віталій Малецький зазначив, що у Кременчуці розробляється  стратегія розвитку міста на період до 2028 року. Це довгострокове планування на проміжок 10 років. Над цим проектом працювала досить велика група фахівців, які намагалися врахувати всі думки і пропозиції, які надходили, як від фахівців, науковців так пересічних жителів Кременчука. Керівник міста зазначив, що в розробленому документі  враховано розвиток економіки, інфраструктури, які є невід’ємними частинами сталого  розвитку будь-якого міста та регіону.  Вагому увагу приділено питанням, пов’язаним із забезпеченням сталого енергетичного розвитку міста.  На думку міського голови, проект вийшов дуже цікавим, змістовним, але дискусійним.  Віталій Малецький вважає, що стратегія, — це по суті,  перший дороговказ розвитку міста на найближчі 10 років, а також реальний план дій на найближчі 3 роки.  Він зазначив, що  ця стратегія стане основою для розробки відповідних планів по галузям, а також основою для бюджетного планування. Міський голова подякував партнерам, які  допомагали працювати над проектом проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС) та Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні.
Головний експерт, керівник групи Проекту ПРОМІС Ігор Лепьошкін подякував робочій групі, яка плідно працювала над цим документом. Він підкреслив, що це дуже реалістичний документ, яким визначено 4 стратегічні напрямки, за яким місто має розвиватися у майбутньому. Це – місто розвиненого експорт орієнтованого бізнесу; місто зі сприятливими умовами інвестування; енергоефективне та енергобезпечне місто; креативний життєвий та гуманітарний простір розвитку людини. Про свої напрацювання щодо плану реалізації Стратегії розвитку міста Кременчука на період 2017-2019 років проінформували присутніх представники управлінь та відділів виконавчого комітету та КП «Кременчуцький центр міжнародних зв’язків та економічного розвитку міста «КременчукІнвест».