14 червня 2018 року в офісі КП «Кременчук Інвест» відбувся брифінг для преси.

Брифінг було присвячено впровадженню проекту «Сприяння експорту продукції МСП м. Кременчука». Проект здійснюється в рамках Програми просування продукції Кременчука н зовнішні ринки яка була прийнята міською радою у березні 2018 року.

Відкриваючи брифінг директор КП «Кременчук Інвест» Андрій Мельник наголосив, що мета проекту – створити умови для стійкого зростання експортного потенціалу малого та середнього бізнесу м. Кременчука шляхом розширення зовнішньоекономічних зв’язків та представлення експортерів на цільових ринках.

У рамках розпочатого проекту представники бізнесу Кременчука вже побували на  IV Національному експортному форумі мали можливість спілкуватись з іноземними та вітчизняними експертами в сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Проект передбачає проведення двох семінарів – «Започаткування експорту» та «Оподаткування експорту». По переду організація фахових он-лайн консультацій для експортів, створення міжвідомчої комісії з питань експорту, низка бізнес-зустрічей, дві навчальні поїздки для підприємців, що випускають експортно-спрямовану продукцію, або зацікавлені працювати на експорт.

Андрій Мельник підкреслив: «Ми будемо сприяти кременчужанам у виході на іноземні ринки».

Заступник директора КП «Кременчук Інвест» Павло Бедрацький розповів про інвестиційні проекти над якими працює КП «Кременчук Інвест», а молоді підприємці Антон Фігуровський та Дмитро Михайленко розповіли, як КП «Кременчук  Інвест» та Проект ПРОМІС допомагають їм вийти з їх продукцією на світові ринки.

Відомий в місті КВН-щик та телеведучий Антон Фігуровський розповів про те, що він з своїм партнером Дмитром Михайленком почав випускати мафіни в термоупаковці «Ми робимо універсально смачний продукт без консервантів та ГМО ….. купи мафін в магазині в їх тільки розморожуєте і він готовий до вживання ….. ми зацікавлені в розширенні виробництва і в інвестиціях», зауважив Антон Фігуровський.

Андрій Мельник через представників ЗМІ звернувся до Кременчуцької бізнес-спільноти з пропозицією долучитись до проекту, розпочати випуск експортоорієнтованої продукції та подякував Проект ПРОМІС за підтримку та відповів на запитання преси.

 

Проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС) спрямовано на зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку; створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу; підтримку процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях.

Проект ПРОМІС впроваджує з квітня 2015 року до грудня 2020 року Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.