Секретар міської ради Юрій Гриценко зустрівся з активістами руху Молодіжна дипломатія Кременчука.

Сьогодні  у виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради відбулася зустріч секретаря міської ради  Юрія Гриценка  з активом руху Молодіжна дипломатія Кременчука.  У заході  також взяли участь директор КП «Кременчук Інвест», координатор руху Молодіжна  дипломатія Кременчука Андрій Мельник, начальник управління освіти Геннадій Москалик та інші. Зустріч відбулася у рамках Тижня української дипломатії в Кременчуці.
Директор КП «Кременчук Інвест», координатор руху Молодіжна  дипломатія Кременчука  Андрій Мельник  розповів про історію та  діяльність  руху Молодіжної дипломатії Кременчука. Він зазначив, що завдяки цій організації кременчуцькі школярі мають можливість не тільки вивчати основи дипломатії, а й відвідувати посольства іноземних держав. А також підкреслив, що подібної  організації, яка б об’єднувала юних дипломатів немає в жодному місті України, це відзначено навіть Міністерством іноземних справ України.
Юрій Гриценко привітав юних дипломатів із наступаючими Новим Роком та Різдвом, побажав всім успіхів у році наступному, а випускникам – отримати освіту у вищих навчальних закладах Європи, вивчити європейський досвід і привезти його в Україну. Він також відзначив вагому роботу у напрямку розвитку Молодіжної дипломатії Кременчука  координатора руху Андрія Мельника.
Головний спеціаліст міського управління освіти Ігор Процько  та керівники Центрів дитячої дипломатії,  представники  ЗОШ № 20  Тетяна Островська  та ЗОШ № 22 Наталя Артеменко коротко розповіли про  основні  напрямки діяльності руху і найцікавіші заходи, які відбулися цього року.
Ще на початку зустрічі секретар міської ради налаштував учасників заходу на невимушене спілкування, тож юні дипломати із задоволенням ділилися  своїми враженнями від роботи у центрах дитячої дипломатії, що успішно діють у навчальних закладах міста. А випускник ліцею №4 Артем Ряса, який з п’ятого класу був активним учасником руху Молодіжної дипломатії, а нині є студентом університету м. Любліна, розповів про те, що навчається за кордоном, щоб зрозуміти європейські цінності із середини, а потім привезти їх в Україну.
Активістам  руху Молодіжної дипломатії Кременчука Юрій Гриценко вручив Грамоти  виконавчого комітету Кременчуцької міської ради, а Андрій Мельник – Подяки від міського управління освіти і АСМБР. Юні дипломати вручили секретарю міської ради Подяку міського об’єднання «Армія добра».