Семінар «Оподаткування експорту»

У рамках проекту   «Сприяння розвитку експорту МСП м. Кременчука»

29 січня 2019 року  у конференц-залі Кременчуцького управління   ГУ ДФС в Полтавській області успішно пройшов семінар «Оподаткування експорту».  

Організатори:

Проект  «Сприяння розвитку експорту МСП м. Кременчука» (Проект ПРОМІС).

Соорганізатори:

  • Кременчуцьке управління   ГУ ДФС в Полтавській області,
  • КП «Інститут розвитку Кременчука»,
  • Бюро розвитку експорту ГО «Асоціація сприяння міжнародному бізнесу і розвитку»,
  • ГО «Районне відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в м. Кременчуці»,
  • Фонд підтримки підприємців.

В семінарі взяли участь представники  малих та середніх підприємств міста.

Метою заходу було розповісти експортерам, що в Україні можна як продовжувати працювати, так і навіть зростати. Після укладення угоди про Асоціацію, ринок Європейського Союзу, як один із найбільших ринків, став для України більш близьким та відкритим. На семінарі були розглянуті питання оподаткування експортних операцій, митного контролю, здійснення валютних операцій.  Слухачам також розповіли, чого ж насправді очікувати експортерам у сфері оподаткування ЗЕД у 2019 році.

Семінар відкрив  начальник Кременчуцького управління   ГУ ДФС в Полтавській області Якименко А.С.

Експортери-початківці мали змогу поставити питання та отримати відповіді і практичні поради від досвідчених фахівців ГУ ДФС в Полтавській області Поліводи І.В., Теслі Л.І., Коморного С.М.

Перший заступник директора  Кременчуцької Філії АТ КБ Геннадій Данилейко докладно розповів про здійснення банківських операцій  у відповідності до чинного валютного законодавства.

У своєму виступі головний інспектор відділу митного оформлення №1 митного поста «Кременчук» Полтавської митниці ДФС України Кравченко Ю.А. окреслив основні моменти  здійснення митних операцій, навів приклади проблем, які можуть виникати при здійсненні митних операцій.

Зрозуміло, що деяка частина інформації, представленої слухачам, є і в відкритому доступі. Однак тонкощі й знання «вузьких місць» стають доступні тільки при спілкуванні з професійними консультантами. Кожен зі спікерів справжній експерт у своїй області, тому майже три години заходу були інформативними, але не нудними.