Юні народні дипломати з Кременчука за один день відвідали В’єтнам і Литву

Сьогодні, 20 листопада 2017 року, юні дипломати з Кременчука, які представляють школи №2, №4,  №5, №9, №20 та №31, побували в Посольствах Соціалістичної Республіки В’єтнам та Литовської Республіки в Україні. Програма поїздки юних народних дипломатів здійснена в рамках цільового проекту «Дитяча дипломатія Кременчука».

Цей проект вже більше 15 років адмініструється Департаментом освіти, АСМБР та комунальним підприємством «Кременчуцький центр міжнародних зв’язків та економічного розвитку міста «Кременчук Інвест».

У Посольстві Литви дітей з кременчуцьких шкіл тепло зустріли Міністр-Посланник пан Гвідас Кєрушаускас та Комерційний аташе пан Рімантас Шегжда.

Пан Міністр докладно розповів про євроінтеграційні процеси у Литві, про реформи, які проводяться урядом і особливості культури цієї країни Балтії. Пан Міністр відповів на питання юних дипломатів, зфотографувався з гостями та пригостив їх традиційним литовським смаколиком шакотісом, соками, кавою та чаєм.

Міністр-Посланник пан Гвідас Кєрушаускас також дав гостям цінну пораду:

Якщо добре вчити англійську мову та інші мови світу, ви будете конкурентно-спроможними на ринках праці.

Від європейської країни, вулицями і проспектами Києва, кременчужани прослідували до Посольства В’єтнаму, де їх зустріли Надзвичайний і Повноважний Посол Його Високоповажність пан Нгуєн Ань Туан та практично усі представники Посольства.

Після обміну виступами Пана Нгуєн Ань Туана та голови делегації директора КП “Кременчук Інвест” пана Андрія Мельника, юним кременчужанам докладно розповіли про культуру і традиції східного економічного “тигра”, продемонстрували фільм про культуру, економіку та традиції цієї країни. Після обміну думками, гостям було запропоновано солодощі та спільну протокольну фотографію на пам’ять. Посол В’єтнаму Його Високоповажність пан Нгуєн Ань Туан:

побажав юним кременчужанам добре вчитися, займатись спортом, поважати старших і бути достойним майбутнім української держави. 

На завершення поїздки до Посольств відбулась невелика екскурсія Києвом – діти проїхались головною вулицею столиці – Хрещатиком.