30 січня 2019 року переможці конкурсу Різдвяної іграшки для Новорічної ялинки, встановленої в місті – побратимі Алітус, отримали Дипломи Посольства Литовської Республіки

Юним митцям із Кременчука, які стали переможцями конкурсу на кращу різдвяну іграшку і прикраси за українськими мотивами для Новорічної ялинки, встановленої в місті – побратимі Алітус (Литовська Республіка), вручили дипломи Посольства Литовської Республіки.
Привітали представників народної дитячої дипломатії Кременчука заступник міського голови Ольга Усанова та директор Інституту розвитку Кременчука» Андрій Мельник.
Заступник міського голови Ольга Усанова відмітила, що подібні творчі заходи покликані наближати народи, вони якнайкраще знайомлять їх з традиціями, мистецтвом, культурою, побутом, є джерелом обміну кращими ідеями тощо.
А головне, відкривають багато можливостей для встановлення партнерських стосунків, бо є дієвим інструментом народної дипломатії. Ольга Усанова висловила слова щирої вдячності молодим кременчужанам за те, що гідно представили свою творчість та місто Кременчук на європейському конкурсі.
Директор Інституту розвитку Кременчука Андрій Мельник підкреслив, що в місті-побратимі Алітус (Литва) є славна традиція: окрім головної різдвяної ялинки в ньому прикрашають кілька ялинок, присвячених містам-побратимам, освітнім закладам, громадським організаціям тощо.
Цього року одна з них уособлювала Кременчук, Полтавщину, Україну. На конкурс, присвячений прикрашанню ялинки з Кременчука, надійшло дуже багато робіт. Кожна з них була неперевершеною та красивою по-своєму. Місця на ялинці для заявленої кількості різдвяних прикрас не вистачило, тому в Алітусі було додатково організовано виставку різдвяних іграшок, щоб всі бажаючі могли ознайомитися із талантами представників кременчуцької народної дитячої дипломатії.
Найяскравіші роботи конкурсу були відзначені дипломами Посольства Литовської Республіки.