Інститут розвитку Кременчука провів круглий стіл.

 З метою публічного обговорення бар’єрів та визначення пріоритетів у допомозі малому та середньому бізнесу Кременчука для сприяння виходу на ринки ЄС у найближчий час і на середньострокову перспективу  в Міжнародному інформаційно-контактному центрі імені Вітовта проведено круглий стіл “Роль експорту в забезпеченні економічного розвитку міста”.
Захід проведено в рамках Проекту “Сприяння розвитку експорту МСП м. Кременчука” (Проект ПРОМІС) та міської цільової програми сприяння МСП.
Організатори – виконком Кременчуцької міської ради, КП “Інститут розвитку Кременчука” і АСМБР.
В роботі круглого столу взяли участь начальник управління економіки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Микола Здойма, директор Кременчуцького відділення Полтавської ТПП Віктор Гинькут, заступник начальника митного поста “Кременчук” Сергій Басєвський, головний державний інспектор Кременчуцького МУ  ДФС у Полтавській області, представники об’єднань підприємців та підприємці Кременчука.
Учасники обговорили наступні питання” Експортний потенціал Кременчука та вектори його розвитку”, “Розвиток експортного потенціалу кременчуцьких МСП-товаровиробників”, “Просування експорту кременчуцьких підприємств: як подолати бар’єри і зайві обмеження” та “Інформаційне забезпечення процесу виходу кременчуцьких підприємств на європейські ринки”.
Підприємці і службовці обмінялись пропозиціями щодо покращення умов для експорту на рівні міста.
Модератор заходу директор КП “Інститут розвитку Кременчука” Андрій Мельник проінформував учасників круглого столу про створення міжвідомчої комісії з питань експорту, до якої увійшли представники влади, контролюючих і фіскальних служб, підприємці і промисловці міста.