У Міністерстві закордонних справ Литовської Республіки урочисто відкрито виставку плакатів

12 грудня 2018 року у Міністерстві закордонних справ Литовської Республіки пройшло відзначення 27-ї річниці встановлення українсько-литовських дипломатичних відносин.

В рамках цього заходу Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс відкрив виставку дитячого плаката, яка присвячена 100-річчю відновлення державності Литви. Плакати прибули з Кременчука. Це кращі роботи дітей, переможців конкурсу, організованого виконкомом Кременчуцької міської ради, КП «Кременчук Інвест» та АСМБР.  В конкурсі взяли участь діти з Кременчука, Полтави, Дніпра та інших міст.

Під час заходу також були представлені дві нові публікації з історії Литви та України, це колективна монографія українських та литовських істориків, під назвою: «На перехресті культур: Монастир і храм Пресвятої Трійці у Вільнюсі» («Kultūrų kryžkelė: Vilniaus Švč. Trejybės šventovė ir vienuolynas / At cultural crossroads: The Holy Trinity shrine and monastery in Vilnius») та книга «Історія Литви кожному» українською мовою.

“Протягом цих 27 років ми створили міцну базу двостороннього співробітництва, і успішно працюють різні двосторонні формати. Я хочу запевнити, що Литва продовжуватиме підтримувати боротьбу за свободу та незалежність народів України”, – зазначив Міністр закордонних справ Литви.

Посол України Володимир Яценківський у вітальному слові підкреслив, що відносини між Україною та Литвою перейшли «від стратегічного партнерства до стратегічного братерства».

Литва та Україна встановили дипломатичні відносини 12 грудня 1991 року. Понад 27 років були розроблені і успішно реалізуються різні формати двостороннього співробітництва, двостороннього і тристороннього співробітництва Парламентської асамблеї, міжурядової комісії з економічного співробітництва, комісії євроінтеграції та інші.