Віталій Малецький зустрівся з активістами молодіжної дипломатії Кременчука

Напередодні Дня української дипломатії міський голова Віталій Малецький зустрівся з активістами молодіжної дипломатії Кременчука. Варто відзначити, що у Кременчуці молодіжний дипломатичний рух існує з 1999 року. Спочатку центри народної дипломаті були відкриті лише на базі трьох навчальних закладів, наразі ж вони активно працюють майже у всіх загальноосвітніх закладах Кременчука.
 
Вітаючи молодих дипломатів, міський голова Віталій Малецький наголосив, що насправді міжнародна дипломатія має великі традиції. Для того, щоб зв’язки між державами зміцнювалися, ті, хто працює над цим, мають бути добре обізнаними в основних формах підтримки офіційних відносин, в нормах міжнародного права та практики міжнародного спілкування. Керівник міста підкреслив, що дипломатичні відносини покликані сприяти розвитку дружніх відносин між державами, підтримці міжнародного миру і безпеки.
 
Зараз дуже багато кроків зроблено Президентом України Петром Порошенком для того, щоб Україна відкрилася світу, щоб кордони та умовності між нашою країною та Європою стерлися. Наразі держави Європейського Союзу відкриваються для українців завдяки отриманому безвізовому режиму, який став серйозним дипломатичним проривом останнього часу на шляху євроінтеграції української держави.
 
Дипломатичні відносини в сучасному світі – це дуже складний процес, вони є основою міжнародних відносин. Інтегруватися в цей міжнародний дипломатичний світ допомагає народна дипломатія. Керівник міста побажав молодим дипломатам успіхів в подальшому ознайомленні з дипломатичним світом та оволодінні дипломатичними знаннями, які вже згодом вони, можливо, зможуть застосувати на практиці для утвердження нашої країни на світовій арені.
 
Варто зазначити, що велика заслуга у розвитку дипломатичних відносин міста з іншими країнами належить КП «Кременчукінвест» ( нова назва – КП “Інститут розвитку Кременчука”).
Під час презентації роботи центрів народної дипломатії загальноосвітніх закладів, директор цього підприємства Андрій Мельник підкреслив, що в Міністерстві закордонних справ України Кременчук було названо столицею української дипломатії. Великий внесок у це високе визнання зробила народна дипломатія міста та кременчужани вцілому. 
Андрій Мельник відмітив неоціненний внесок у становлення і розвиток дитячої дипломатії  в Кременчуці з боку керівника департаменту освіти професора Геннадія Москалика і співкерівника проекту “Дитяча дипломатія Кременчука” вчителя “Від Бога” Ігоря Процька.
 
У рамках зустрічі міський голова Віталій Малецький вручив Почесні грамоти керівникам центрів народної дипломатії загальноосвітніх закладів і активним представникам молодіжного дипломатичного руху міста.