Досвід Любліна – Кременчуку

11 вересня 2018 року в Міжнародному інформаційно-контактному центрі імені великого князя Вітовта відбулась презентація «Досвід Любліна – Кременчуку».

З презентацією виступив Артем Ряса, студент третього курсу Університету Марії Кюрі-Склодовської у м. Люблін, який навчається за  спеціальністю «Міжнародні відносини». Артем – кременчужанин, випускник Кременчуцького ліцею №4, колишній президент Центру Дитячої Дипломатії Кременчуцького ліцею №4. На данний час він навчається в одному з найпрестижніших університетів Любліна.

На прохання директора КП «Кременчуцький центр міжнародних зв’язків і економічного розвитку міста «Кременчук Інвест» Андрія Мельника,

Артем підготував презентацію про польське місто Люблін. Люблін – столиця Люблінського воєводства в Польщі. Його називають «воротами до Європи» і «воротами до Польщі». Це мальовниче історичне місто, яке в той же час є  інноваційнім та відкритим до співпраці.

Під час презентації було порушено цікаві питання та обговорено перспективні проекти, які могли б бути реалізовані у нашому місті. Мета проведеної зустрічі – ознайомлення з досвідом польського міста у сферах покращення роботи інфраструктури, залучення інвестицій, вирішенні соціально-культурних, комунальних проблем.

Серед учасників зустрічі – школярі-активісти центрів дитячої дипломатії, студенти, представники професорсько-викладацького складу Кременчуцького Національного Університету ім. М Остроградського, журналісти, депутати міської ради, вчителі, представники громадських організацій міста.

Презентація, що тривала майже годину, промайнула на одному подиху. Актуальність теми була підтверджена високою зацікавленістю з боку гостей.

Підводячи підсумки зустрічі, Директор КП «Кременчук Інвест», Андрій Мельник, пообіцяв, що подібні заходи і надалі відбуватимуться у Міжнародному інформаційно-контактному центрі, і будуть присвячені різним європейським містам, а також містам України, які мають відповідний досвід, що може бути використаний для розвитку нашого міста.