Відбулось засідання групи експертів Конкурсу плакатів

22 травня 2018 року голова організаційного комітету з проведення Конкурсу плакатів, присвяченого 100-річчю відновлення державності Литви, директор комунального підприємства «Кременчуцький центр міжнародних зв’язків та економічного розвитку міста «Кременчук Інвест» Андрій Мельник провів засідання групи експертів.

В роботі взяли участь педагогічні працівники, представники спілки художників, журналісти, історики. Розгянуто 93 роботи та обговорені пропозиції для засідання журі, затримка розгляду пов’язана з великою кількістю робіт, які необхідно оцінити і бажанням організаторів с найбільшою увагою віднестись до кожної роботи, надісланої на конкурс.

Учасники засідання уважно розглянули кожну роботу, яка була надіслана на конкурс. На жаль деякі роботи експертами з образотворчого мистецтва були відхилені, незважаючи на їх достатньо високий рівень. Було підкреслено, що 38 робіт не відповідають взагалі вимогам конкурсу плакатів. Виходячи с того, що плакат не є простою ілюстрацією, а поряд з зображенням плакат повинен містити текст, краще – слоган, звичайні ілюстрації на тему «Види Литви» «Вільнюс – Перлина Литовської Республіки» тощо, були зняті з конкурсу.

Експерти підходили жорстко до відповідності отриманих робіт до умов проведення конкурсу. Крім того вимоги до плакатів, виконаних в різних жанрах і художніх прийомах були наступні:

  • Лаконічність змісту;
  • Ємність тексту;
  • Відсутність зайвих деталей;
  • Яскравий візуальний образ;
  • Відповідність тематиці.

Експерти також врахували вік учасників. Більш жорстко оцінювались роботи вчителів. Взагалі до нагородження буде представлено тільки одну роботу вчителя. Робоча група врахувала і те, що з 93 робіт 68 – з Кременчука. Експерти пропонують свої пропозиції розглянути членам журі.

На початку червня відбудеться засідання журі, яке буде транслюватись на ресурсі www.youtube.com , про дату і час засідання журі та його трансляцію буде повідомлено на нашому сайті.

Підсумки засідання будуть опубліковані на сайтах kremenchukinvest.com.ua  та www.apibd.com

Переможці та дипломанти конкурсу будуть запрошені до Посольства Литовської Республіки в Україні.